fredag 13. juni 2014

Bare svada ....



For de som ikke har fått det med seg:  Det ER Fotball VM. Jeg har mistet myndighet i forhold til hva jeg vil se på TV til fordel for i -lyd ( les støy), 2o menn etter en ball, to som er satt til å stoppe lærkula og en som skal se til at alt går korrekt for seg. I unge år så var jeg på byens stadion og heiet guta frem til seier, men når sant skal sies så gikk jeg like mye på kamp for å høre på de artige kommentarene som florerer på et sted hvor det samles mange engasjerte mennesker. Men fotball på TV er trøtte saker. Jeg kjeder meg og burde egentlig hvilt et megaslitent hodet. Det går så på høygir at  kun en posjon med hjerneklyster kunne tømme tankestrømmen. Jeg vet at jeg ikke er avslappet fordi maskeneriet i hodet har gått så varmt at jeg kjenner det på utsiden. Tankene dirrer nemlig et godt stykke fra hodebunnen. Derfor har jeg som en avkobling, istedet for å løpe meg en tur, fundert på hvorfor vi skal på så mange sommeravslutninger i samme uke og på samme dag. Så mange at man har mer lyst til å putte hodet i sanden enn for n - te gang fylle bil og piknikk kurv for grilling.  Misforstå meg rett, for jeg koser meg når jeg først er der, men de kommer på nesten samme  tidspunkt, - to små uker i juni.  På den annen side så er jeg trist fordi jeg ikke rekker alle hyggelige happeninger. Jeg skulle gjerne både vært på sommeravslutning hos Petrinepappaen, på Petrinejobben og i Petrus sin barnehage, men når det blir lagt på et og samme tidspunkt, så er det minsten som vinner, selvfølgelig nok.



I løpet av en fotballkamp så rekker man å tenke en hel haug. Jeg kommer på at jeg trenger litt tid for meg selv. Denne egentiden blir i dag blandet med jubelbrøl både fra Kroatsia og Brasil i det jeg klikker meg innnom noen blogger. Så samtidig som jeg konstanterer at Fotballfrue blir mottatt med gaver og stasj i Bergen  etter å ha fått de falske øyevippene på plass, så tenker jeg i mitt stille sinn at det hadde vært kjekt å bli mottatt med overraskelser på de stedene jeg dukket opp. Jeg kunne nok fryde meg over mikrostore goodiebagger hver eneste dag, fordi jeg bare ELSKER og FORTJENER det. I microøyeblikk så har jeg ønsket at Petrinemannen hadde hatt litt av Fabelaktigmannens evne til å farge hverdagene med noe uventet i ny og ne, men så kommer jeg på at jeg er fornøyd med fyren jeg deler livet med.  Jeg konstanterte også at slike vipper ikke er noe for meg. Jeg har nok med å få mascara på ved riktig flotte anledninger ( har eksem og sluttet med daglig sminke for lenge siden) og et enda større strev med å få fargen til å forbli på håret rundt øynene. Jeg har en tendens til å spre den jevnt utover ansiktshuden eller til å bli seende ut som en Pandabjørn. Når jeg sliter slik med sminke så ser jeg for meg et syn med øyevipper fordelt rundt om på kroppen. vakkert? Nope! Frøken Fabelaktig klikker jeg meg innom fordi jeg liker å se på bildene hennes, lese om hyggelige og postive happeninger. Fotballfrue klikket jeg meg inn på da jeg leste at det ble anbefalt i boka Helvestesuka at man ska kle seg opp et hakk. Hun er jo en småbarnsmor med en større garderobe, større glamfaktor og en teft for trening som jeg gjerne skulle arve litt av. Der jeg var opptatt av klær og stil da jeg var yngre, så ble interessen forminsket, samtidig som følelsene ble forstørret, da Petrus ble født. Jeg leste i et blogginnlegg at vi som ikke pyntet oss for mannen vår og ikke gjorde det beste ut av oss selv, - vi skulle skjerpe oss. Jeg måtte jo derfor ta en titt på damen som virkelig klarer å være småbarnsmor og være feiende, flott motekledd. Vet ikke om jeg kommer til å skjerpe meg, men jeg vet at med en lett kjole og lette sko så føler jeg meg sommerlig vel. Ja, til sommer og sol hele året :)

via


Mens  Brasil filmer seg til et straffe så humrer jeg meg gjennom Susanne Abel sin refleksjon over at facebook vil oss vondt. Det er befriende lesestoff. Brasil fikk forresten mål på å late som. Jeg som heier på lekens "På likssom" blir frustret over at man kan jukse seg til et mål. Det hjelper lite at Petrinemannen sier at Brasil har spilt best, - hallo, - de hadde jo faktisk ikke flere mål enn Kroatsia på  tidspunktet de lurte dommeren trill rundt. De scoret på slutten av kampen, og da ble det mer rettferdig?!? - og jeg som daglig heier på navnbroren til den som puttet den siste ballen i nettet, synes faktisk resultatet ble greit...
.....og jeg hadde digget at minstemann hadde hatt en gul og grønn fotballtrøye med et 11 - tall på ryggen. Det hadde passet til gutten som prøver å dra sokkene sine opp over kneet, fordi han skal matche en fotballsparker. Så her i huset må jeg nok dyrke min manglede interresse for fotball i ensomhet.

Ha en god dag med eller uten interesse for fotball VK, mote eller sommeravslutninger :)

Petrine 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar