Så var helgen her igjen.
En helg som visstnok skal få besøk av solen og mildvær.
Det har vi tenkt til å nyte ved å ta med ved, fyrstikker og mat på tur, sol og uteliv kan vi ikke få for mye av.
I går ble det lagd karameller på jobben.
De var passe seige og kjempegode, så gode at vi skal forsøke å få plass til et karamellverksted før helgen er omme.
Jeg deler gjerne oppskriften med dere:
3 dl fløte
250 gram sukker
60 gram smør
100 gram sirup
Ha alle ingrediensene i en kjele
Massen skal koke til den har fått mørk farge og er glatt (15-45 avhengig av størrelse på kjele)
For å finne ut om karamellene er ferdige, ta et glass vann og drypp en dråpe karamellmasse i glasset.
Kan denne formes til en kule er massen ferdig kokt. Ved bruk av termometeret så kok til ca 120 grader.
Den ferdige massen heller utover smurt bakeplate/silikonmatte og skjæres før den er stivnet helt.
Pakk bitene inn i cellofan eller bakepapir.
Lykke til, de smaker fortreffelig !
Petrine :)
Å, nam! Elsker slike godsaker. Blir de seige, harde eller myke? God helg fine du :)
SvarSlettSeige og ikke for harde...Mmmmm
SlettGod helg til deg og dine også !
De karamellene så fab ut! eller jeg vet at de er det, for jeg lagde en lignende batch ifjor og spiste oppe alle selv *ler*
SvarSlettTakk for gode og støttende ord inne hos meg <3
Ønsker deg en fabelaktig helg!
Her legger vi bak oss en intens jobbuke, så denne helgen er helt fri for planer *digg*
Stooor klem
-Maia
Jeg husker vi laget mye karameller da jeg var lita men det har liksom ikke blitt med meg etter at jeg fikk egen familie. Det er jo kjekt å lage og smaker så godt så det spørs om vi må ta oss en kveld og lage litt før jul. For det er jammen fine julegaver dette:)
SvarSlettHa en fin tur ut i dag, her blåser det slik at vi holder oss inne;)
God klem
Hanne:)